HOME | PRAKTIJK | ENERGETISCHE REMEDIES | BEWUSTWORDINGSKAARTEN | GELEIDE MEDITATIES | TOPICS | SERENORA SCHRIJFT: | AGENDA | TARIEVEN | CURSUS | CONTACT |  website ontwerp door J.A. Software, bewerking Ria Feskens


Meld je aan voor de gratis mail met artikelen van 'Serenora Schrijft':
voornaam
achternaam
Email
 

Cranio Sacraal voor kinderen

Voorlichting voor kinderen in de praktijk Serenora

Heb jij ook iets waarvan je denkt dat het stom is?

 • In je bed plassen als je geen baby meer bent.
 • Bang zijn voor dingen die je niet ziet.
 • Overal om moeten huilen.
 • Niet voor het bord durven staan op school.
 • Moeite met rekenen of dyslectisch/dyslexie (woordblind).
 • Dood willen zijn of de wereld rot vinden.
 • Druk zijn en niet stil kunnen zitten (ADHD).
 • Buikpijn hebben en niet weten hoe dat komt.
 • Nare dromen hebben en slecht kunnen slapen.
 • Suikerziekte hebben als je nog klein bent.
 • Bang zijn om te gaan slapen omdat je spoken ziet.
Veel grote mensen willen je daarom helpen, vooral je vader en je moeder. Zij gaan dan zoeken wie jou het beste helpen kan. Eerst proberen ze de dokter, maar soms kan die het niet vinden.

Daarom kom je bij mij terecht! Maar wat doe ik dan precies?
Ga ik als een heks met een bezem rond de tafel zweven?
Of tover ik je in een kikker? Nee hoor!!! Ha Ha Ha...

Voor jou ga ik uitleggen wat ik doe. Dan weet je wat je te wachten staat.

Dit ben ik, ik heet Ria en dit zijn Sere&Nora, mijn hondjes. Ze zijn erg lief.

Ik zal beginnen met je uit te leggen met een hoofd dat hier op dit plaatje staat.Geen echte natuurlijk, deze is van plastic.
Maar zo zie je er van binnen uit. Elk kleurtje is een bewegend botje in je hoofd. Er zitten veel kleurtjes in en er beweegt heel veel in je hoofd. Geen grote bewegingen maar jij kunt dat voelen.

Die bewegingen van die botjes zijn nodig om dingen die je meemaakt, wat je bijvoorbeeld ziet of hoort op de juiste plaats in je hoofd te krijgen. Stilstaande botjes brengen geen dingen op de juiste plaats. Een stilstaande vrachtauto komt natuurlijk nooit zijn bestelling afleveren!

Als er een botje niet meer beweegt omdat je eens een keer gevallen bent, of heel erg ziek bent geweest, of misschien ben je ermee geboren, dan kunnen er dingen in je hoofd op de verkeerde plaats terechtkomen of helemaal niet afgeleverd worden. Dat is net zoiets als de vrachtauto met brood bij de slager het brood brengt. De slager (jouw hoofd) snapt er niets van. Dat hoort daar niet en iedereen lacht er dan om.

Als het in jouw hoofd dan ook verkeerd gaat vinden anderen dat ook raar en lachen daar dan ook om. Daardoor denk jij dat je stom bent, maar dat ben je niet! Het gaat wel verkeerd zonder dat jij er iets aan kunt doen. En dat is verdrietig.

Wij hebben er iets op gevonden!Wij gaan die botjes weer in beweging brengen!

Je komt dan bij ons. Dit is de deur waar je door naar binnen gaat.


Sssst, Kijk ze slapen! Dat doen ze meestal. Maar als je bang bent voor hele kleine hondjes, dan gaan ze aan de riem.Dit is de kamer waar je dan binnen komt.

Je gaat liggen op een behandeltafel met je kleren aan, alleen je jas en je schoenen gaan uit.Daar pas je vast wel op.
Je krijgt een mooie doek over je heen. Natuurlijk niet over je hoofd!


Dit is Jelmer. Hij is zes jaar en hij wilde wel op de foto en het speelgoed hondje ook.

Ik ga dan je hoofd aanraken net als bij Jelmer en voel met mijn zachte warme handen of al jouw botjes wel bewegen zoals bij andere kinderen.

Als dat niet zo is ga ik dat botje helpen om te gaan bewegen. Ik doe je geen pijn! En ik vraag je als het pijn gaat doen om dat te zeggen. Je moet wel even stil liggen, en het lijkt soms of je in slaap valt!

Als die botjes weer bewegen, en dat kun jij zelf ook voelen, dan gaat het goed!

Je vader of moeder, of allebei blijven vlak naast je zitten in de stoel en kijken wat ik bij jou doe. Voor hen lijkt het of ik een Kindertolk ben. Soms fluisteren we, maar dat doen we niet vaak.Als het klaar is ga je weer lekker naar huis. Soms moet je nog eens terug komen als er een botje zit dat nog niet mee wil bewegen. Een eigenwijs botje noemen we dat, maar dat is niet vaak zo.

Dit is een tekening van een ander kind. Ik ben blij met tekeningen! Maar ook met gedichten of brieven.


Dit is het hondje, ze kijkt ook of het goed gaat.

Zo dat is het.

Ik zie je graag komen om ook bij jou de botjes weer in beweging te krijgen! En bang zijn dat mag wel hoor maar dat hoeft echt niet!

Tot ziens Ria

REACTIES OVER RIA FESKENS VAN SERENORA: EEN IMPRESSIE

Reactie van een kind: Ik dacht dat het heel eng was, maar dat was het niet. Ria zegt altijd wat ze gaat doen en het doet geen pijn als ze aan je hoofd zit. Je mag je ogen dichtdoen en dan zie je soms kleuren of een zon. Of je doet je ogen niet dicht en dan krijg je als je wilt een soort blinddoek om, en dan kan je met je ogen open die kleuren zien. 's Avonds ga ik nu vaak in bad, met zout erin. En het helpt.... ik ben niet zo bang meer en ik plas minder in mijn bed. Bijna nooit meer!
Jongen 9 jaar.

Ouders van kinderen: november 2010. "Lieve Ria, Het gaat na jouw behandeling ontzettend goed met ons meiske! De eerste 3 dagen had ze nog wel een nat broekje. Ik herinnerde haar dan aan de pieper. Vanaf dat moment gaat het goed! Ze gaat vanuit zichzelf regelmatig naar de wc en roept dan trots”ik ben drooog!!” Ook s avonds gaat het goed. Ik maak haar nu ook niet meer wakker. Ze is iedere ochtend droog. Ze is ontzettend trots op zich zelf en wij op haar! Fijn dat je haar zo hebt kunnen helpen, het geeft haar meteen veel zelf vertrouwen! Nogmaals heel erg bedankt! Veel liefs."

"Ria heeft ons in laten zien hoe hooggevoelig onze zoon is. Ik zal nooit de uitstraling van zijn gezicht vergeten na de eerste behandeling. Wat een rust straalde daar vanaf! Heel bijzonder. Hij vertrouwt Ria volkomen. Ze legt alles goed uit en behandelt hem met respect. Ria biedt een totaalpakket waarbij ook het uitgebreide bloed- en ontlastingsonderzoek van onze zoon ons weer verder op weg helpt."

"Samen met 2 kinderen ben ik bij Ria Feskens geweest i.v.m dyslexie bij Chantal en Martijn en tevens ADHD bij Martijn. Bij mij was de vraag gerezen waarom dyslexie en ADHD toch zoveel voorkomen. De theorie achter Cranio Sacraal Therapie sprak me aan. Zeker met de gedachtegang dat bevallen met hulpmiddelen als tang of vacuüm misschien meer schade kan geven, dan wordt gedacht.

Bij Chantal bleken de botjes achter haar oren niet te bewegen. Na 1 behandeling zou er binnen 6 weken effect moeten zijn. Na 1 week bleek er al resultaat. Chantal is veel beter gaan lezen, begrijpt nu meer de logica van taalopbouw en schrijft vanaf die tijd op de lijntjes met dezelfde lettergrootte. De logopediste en de leerkrachten staan versteld van haar vooruitgang. Bij Martijn bleek volgens Ria dat zijn nekwervels, door de moeilijke geboorte, zijn verschoven. Door deze blokkade is er geen goede informatieverwerking en door "overdruk" in zijn hoofd heeft hij de verschijnselen van ADHD. Na 2 behandelingen is Martijn gestopt met de Concerta.

Op school vonden ze hem wat sloom worden, alsof het medicijn voor hem te hoog gedoseerd zou zijn. De sloomheid en de groeiachterstand, die zo goed als zeker door de Concerta werden veroorzaakt, gaf bij ons de doorslag om te proberen hoe het zou gaan zonder medicatie.Tot nu toe lijkt dit goed te gaan. Hij zit vol energie, is vrolijk, lijkt een groeispurt door te maken en lijkt zichzelf iets meer onder controle te hebben.

De kinderen hebben genoten van de behandeling(en). Ria kan goed en liefdevol op ze inspelen. Als moeder zijnde ben ik blij dat ze deze behandeling(en) hebben mogen meemaken! De behandeling kan geen kwaad, maar kan wel veel opleveren!"
Dec 2007. Lita Roos.
Voor meer foto's en verhalen over Sere & Nora ga naar de Chihuahuapagina


 klik voor meer informatie