Werken met een medicijnwiel om stralende energie neer te zetten.

Intentie Krachtwiel:
Een mailtje wat me bezighield wil ik graag met jullie delen: ” Graag wil ik jullie uitnodigen, om op 10 januari 2010 om, net als wij, maar dan in jullie eigen praktijk, een 2010 Intentie Krachtwiel te leggen. Als we de cirkels deze dag, met onze intentie, met elkaar mogen verbinden, kunnen we een stralende energie neerzetten die heel versterkend en nodig is het komende jaar.Als jullie dit ook zo invoelen en daadwerkelijk een 2010 Intentie Krachtwiel gaan leggen wil ik jullie dus vooral ook vragen jullie krachtwielen energetisch met elkaar en met dat van ons te verbinden, want dan geeft de energetische verbondenheid veel meer dan de som der delen!” Tom.

Dit mailtje sprak me aan. Een mooie gelegenheid om jullie er ook mee bekend te maken, als je dit al niet zelf doet.

Helend:
Het Intentie Krachtwiel wordt ook wel levenswiel of medicijnwiel genoemd, dit vanwege de krachtige werking. Het wiel symboliseert de kringloop van het leven en de schepping. De vorm van het medicijnwiel is een cirkel met daarin een kruis, ook wel het Keltisch kruis genoemd. De stenen die gebruikt zijn vertellen allemaal hun eigen verhaal en hebben hun eigen plek en betekenis in het wiel. Het wiel werkt niet alleen helend voor de mensen die aanwezig zijn, maar ook voor de plaats en de omgeving waar het wiel wordt gelegd.

Goden:
De eerste keer dat ik in contact kwam met een (medicijn)wiel was tijdens een spirituele reis in Egypte. Windrichtingen werden aangeroepen, maar ook de elementen zoals aarde, water, vuur en lucht. Toen ook de Egyptische Goden erbij gehaald werden, kleuren, leeftijden en nog veel meer eigenschappen werd het me teveel om te onthouden. Ik voelde er toen ook weinig bij, al vond ik het wel bijzonder om mee te maken.

Liefde:
Mijn sceptische houding verloor ik op het moment dat Drunvalo Melchizedek een wiel legde op het eiland Moreea in de Stille Oceaan op 6 februari 2008. Hij vroeg om te beginnen eerst toestemming aan de engelen, de voorouders en de stamhoofden aldaar voor de geschikte plaats en tijd. Daarna vroeg hij ons (twee bussen vol deelnemers uit vierentwintig verschillende landen) een steentje te zoeken op het strandje waar we sinds de zonsopkomst waren. Het steentje met liefde in ons hart te verbinden en aan hem te geven. Zo maakte hij van 70 steentjes een wiel. Bedoeld als hulp voor de veranderingen van de aarde.

Activering:
Het wiel activeerde hij via intentie met licht en verbond het nieuwe wiel met alle bestaande wielen! Na afloop van de ceremonie  kregen we de gelegenheid het wiel van dichtbij te benaderen. Ik voelde de krachtige energie als een stevige trilling door mij heen stromen.Iedereen:

Ik was verbaasd! Het leek zo simpel, een leuk kringetje van steentjes, alleen de ”full –power” verried dat er iets geweldigs was gebeurd.  Volgens Drunvalo kan iedereen met de juiste intentie een wiel maken. En met toestemming aansluiten op de bestaande wielen overal ter wereld. Dit is geen disrespect naar sjamanen of oudere volkeren, nee die wetenschap zit allang in ons. Ook al weten we dit niet meer. Daarom nodig ik jullie uit om zelf ook aan de slag te gaan.

Werkwijze:
Om volledige uitleg over de achtergronden op te schrijven zou deze nieuwsbrief twintig kantjes tellen. Dat is niet de bedoeling.  Voor die informatie kun je zelf op internet surfen. Toets levenswiel of medicijnwiel in. Niet via Google of zo, maar via de groene zoekmachine  http://ecosia.org. Je zult dan zien dat er wel heel veel verschil is in de werkwijze en betekenissen van de wielen. Ieder heeft weer andere betekenissen aan de windrichtingen toegekend. Mogelijk zie jij, net als ik, door de bomen (wielen) het bos (wiel) niet meer. Gelukkig hoef je om een wiel te maken daar geen zorgen over te maken.

Aan de slag:
Je begint met in jouw eigen huis of omgeving te speuren naar voorwerpen die je geschikt lijken om mee te werken. Bij voorkeur stenen omdat deze nog de meeste zuiverheid bezitten. Heb je wat bergkristal of rozekwarts, allemaal goed. De stenen die je van je reis hebt meegebracht of het grind van je oprit is ook geschikt. Daar heb je al ”iets” mee.  Je hebt naast de middensteen toch wel zo'n zesendertig nodig om een goed wiel te maken. 
 
    • In gedachte vraag je toestemming aan de stenen om ze voor dit doel te mogen gebruiken. Het belangrijkste is wel dat het wiel goed naar de windrichtingen Noord-Oost-Zuid-West wijst. Daar heb je een kompas of een goed richtingsgevoel voor nodig.
    • Je neemt een bijzondere middensteen, de scheppersteen en leg daar 7 andere steentjes in een kleine cirkel omheen, zij staan voor  de zon, de maan, de aarde en de vier elementen, aarde, water, lucht en vuur.
    • Daarna leg je  op de vier windstreken een steen die de specifieke natuurkrachten van de vier windrichtingen vertegenwoordigen en verbind die met andere stenen in een lijn tot aan de middensteen . Deze verbindingen worden de geestelijk paden genoemd en vormen het kruis.
    • In de buitenste cirkel liggen stenen voor de  dierenriemtekens.
    • Dan komt het belangrijkste, de intentie: In gedachte vraag je aan de natuurelementen om op deze plaats energie te verzamelen en te verbinden met alle bestaande medicijnwielen, waar ook ter wereld. Het heeft even nodig voor alle energieën verzameld zijn en je het verschil kunt voelen.
Wil je meer weten over het werken met het levenswiel dan heeft Daan van Kampenhout er een goed boek over geschreven.

In vertrouwen dat we met elkaar iets moois neerzetten wens ik jullie succes met het maken en verbinden.©Ria Feskens december 2009website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2021, Ria Feskens webhosting, Domeinstad