HOME | WIE IS SERENORA | TOPICS | SERENORA SCHRIJFT: | ORAKELSET | AGENDA | TARIEVEN | CONTACT |  

Meld je hier aan voor de volgende gratis mail van Serenora Schrijft:.
voornaam
achternaam
Email
 

 
 
 

Hoe herken je een spiritueel transformatieproces?

 
Beste Lezer,

Voor jou de beste wensen voor het jaar 2017. Ik kreeg een heleboel leuke reacties van jullie, waaruit blijkt dat jullie 'mijn geschrijf' waarderen. Bedankt. Met kerst heb ik op een tafeltje de vorm van een Engel neergelegd en deze geactiveerd. Als je de afbeelding print en tussen je handen neemt, kun je misschien de engelenenergie voelen of je drinkwater ermee activeren. Je mag de afbeelding verspreiden (graag zelfs).

In deze mail van Serenora Schrijft:
 • Hoe herken je een spiritueel transformatieproces?
 • Wat zijn de meeste misvattingen over dit proces?
 • Kun je dit proces blokkeren of versnellen?
januari 2017
nummer 132

Je ontvangt deze mail als gratis abonnee van

Serenora Schrijft:

 
KOMENDE ACTIVITEITEN:
 

Ik zet de trend van onlinebehandelingen de komende winter voort. Het is een paranormale manier die energetische onbalans, vervuiling, of blokkering op afstand aanpakt. Je hoeft er niet de deur voor uit. Hoe dat precies werkt en wat dit kost lees je op mijn website

ma 16 januari 11:00 - 13:30 uur Oisterwijk
Introductiemorgen voor de bezitters van een kaartenset 'De taal van het Licht' (gaat door). Je komt die morgen méér te weten over het gebruik van de kaarten en de op handen zijnde cursus over de kaartenset. Kosten 5,50 euro inclusief een consumptie en gratis parkeren. Wil je meedoen en heb je nog geen set? Schaf deze dan snel aan, dan kun je nog meedoen.

'De taal van het Licht'
koop je voor € 22,50


bestellen

De eerste vertaling van de taal van het Licht in het Français is gereed. Met veel dank aan Annelies Huylebroeck voor haar vertaling. Heb je Franstalige vrienden die openstaan voor spiritualiteit? Laat het ze weten, dan is onze inspanning niet voor niets.

Behandel & verzendkosten (Nederland) € 4,80. Wil je meerdere sets, verzending naar het buitenland of een andere manier van betalen? Neem dan via de mail contact met mij via info@detaalvanhetlicht.com

 
Hoe herken je een spiritueel transformatieproces?
 
Wat is een spiritueel transformatieproces?

Neem nu een dikke gebreide wollen trui die te krap zit, er zitten knoopjes in en haakjes aan, bij de ellebogen is hij versleten en er hangen losse draadjes aan. Weggooien kan niet, want er is niets anders. Als je die trui uithaalt en de draad opnieuw en dunner spint, kun je met dezelfde hoeveelheid wol een ruimere trui breien. Je moet de trui daarvoor wel uitdoen. Na het spinnen en breien is de draad en daarmee de trui dunner en kwetsbaarder. Je moet even trekken aan de trui om te voelen of hij nog stevig genoeg is en dan kan hij weer aan.

Zo kun je een spiritueel transformatieproces bekijken: De trui uit het voorbeeld is je energetische matrix. Die is vanwege de verandering op aarde te krap. Opnieuw dezelfde draden gebruiken is een uitdaging. Je verandert niet echt. Je moet wel de matrix losmaken. Je staat dan voor een kortere periode naakt en kwetsbaar in het leven. Alle knopen (blokkades) moeten eruit.
Het proces is klaar als de nieuwe matrix is vervaardigd en vastgemaakt. Hier en daar krijg je nog een beproeving of het geheel stevig genoeg is voor de voltooiing.

Nu je weet wat ik met een spiritueel transformatieproces bedoel, kun je de volgende vraag stellen: 'hoe herken je het?'. Hiervoor zijn 10 punten opgesteld:
 1.  Het proces heeft een begin en een voltooiing: dit kan zich over vele jaren uitstrekken: 10 – 20 jaar is echt geen uitzondering.
 2.  Het begint meestal met een plotselinge verandering: via een gebeurtenis (80%) scheiding, ziekte (burn-out), ongeval, ontslag of overlijden van een naast familielid. Een kleiner deel is niet zo tevreden met hun huidige situatie en forceren een verandering waarmee hun transformatieproces begint.
 3.  Een grote opruiming: oude wonden (blokkades) gaan open voor bewustwording en om ze te helen. De meeste bezoekers aan therapeuten en workshops is in deze periode.
 4.  Synchroniteit: ‘dat is toevallig’, of ‘dat is sterk’ maakt dat er een soort verwondering ontstaat. De wereld gaat er anders uitzien.
 5. Bewustwording: hij of zij is zich meer bewust dat er meer is tussen hemel en aarde. Ze herkent oorzaak en gevolg en past het gedrag daarop aan.
 6. Naakt: dit is een kwetsbare periode, de trui is uit gedaan en er is nog geen nieuwe. Geen contact met spirits en de oude situatie is ontgroeid. Vrienden, familie, werk passen niet meer. Het gevoel ‘nergens meer tegen te kunnen’ overheerst, samen met een ongelofelijke eenzaamheid. Ze onttrekken zich aan het sociale leven. Een kluizenaarsbestaan lijkt voorbestemd. We gaan na dit stadium op zoek naar gelijkgestemden. In deze tijd is geruststelling het belangrijkste.
 7. Aanvaarding: betere zorg voor zichzelf in dit stadium (voeding, rust, beweging), afbakening van grenzen. We raken bewust van onze eigen en andermans energieën om ons heen. Opleidingen voor een vak dat beter aansluit dan voorheen zie je hier en velen willen wat met hun handen doen.
 8. Beproeving: is eenmaal de taak op aarde duidelijk en zijn er keuzes gemaakt, dan volgen er nog testen (trekken aan de trui) of iemand wel stevig en krachtig staat en of we het écht willen waar we mee bezig zijn.
 9. Voltooiing: daarvan spreken we als we de stem van het hart onvoorwaardelijk volgen. De creatie van een nieuw leven met veel zielsgelukkige momenten.
 10. Upgraden: net als updates van computersoftware, komen er telkens nieuwe en hogere energieën aan om door de matrixen te stromen. Kernwoorden: uitzuiveringsprocessen, begrip en compassie. Tijd om terug te keren naar de eenvoud en de kern. Quote: de weg naar je kern is die via je kindertijd.

Als je het transformatieproces zo leest, vraag je je misschien wel af waarom je eraan zou beginnen? Het is echter geen keuze, je kiest als persoon niet voor een plotselinge gebeurtenis met dramatische gevolgen. Het is de ziel die ervoor heeft gekozen. Die heeft het proces in gang gezet. Wel kunnen wij het proces versnellen of blokkeren, daarin is wél een vrije keus. Het hele proces speelt zich af in verschillende lagen. Veel opruiming van overtuigingen bij de een, bij de ander zijn het de pijnen of emoties.

Misvattingen: De meeste misvattingen ontstaan:
 • Als je denkt dat er nog (steeds) blokkades zijn (3) in het stadium van de beproeving (7). Of dat alle pijnen een fysieke oorzaak hebben. Veel (fysieke) klachten zien we niet als bijwerking van een transformatieproces;
 • Er zijn HSP’ers/Lichtwerkers die hun grens niet herkennen en alle emoties - zelfs die uit de collectieve velden - als die van henzelf beschouwen. Zij kunnen oneindig lang een grote opruiming houden (3), er komt geen eind aan. Gelukkig stopt dit na enig inzicht;
 • En dan nog de aankomende helderzienden die alle beelden (of gevoelens) willen analyseren (5) en verklaren. Echter het geheugen kan net zo makkelijk beelden uit een vorig leven tonen en het vervormen naar dit leven: verwarrend. We hebben zoveel meegemaakt in vorige levens dat je die energie niet naar binnen hoeft te halen. Dat mag je loslaten. Het lijkt soms alsof ze de stofzuigerzak openknippen om te kijken wat ze allemaal hebben opgezogen haha. Pas als beelden en/of gevoelens in een toenemende stroom niet meer te negeren zijn en het dagelijks bestaan beheersen, spreken we van blokkades waar je wat mee moet doen om van te leren. Zie het als opruiming waar je even niets mee hoeft te doen, alleen te doorleven. Het vermindert vanzelf.
Blokkade:
 • Vanwege de vrije wil op deze planeet kan iedereen de transformatieprocessen in een bepaalde mate stagneren of saboteren. Meestal gebeurt dit vanuit (oer) angst of koppigheid. En een groot deel van de bevolking is zich niet eens bewust van deze processen, zelfs al zitten ze er middenin.

Versnelling:
 • Het hele traject van oude grove matrix naar fijnstoffelijk materiaal neemt een bepaalde tijd in beslag. Als het té snel gaat verbranden de draden vanwege een te hoge frequentie, net zo goed als er geen 380 volt door een dunne kabel kan stromen. Tempo maken dat kan wél. Ja zeggen (via intentie) tegen het Licht om te willen groeien.

Het is de uitdaging om een bepaald niveau te halen. Heeft iemand eenmaal een specifiek level bereikt, gaat het veel sneller, net als met dammen als er eenmaal een dam is behaald.

Zo heb ik een energetische kaartenset ‘De taal van het Licht' en een serie energetisch remedies D12 ontwikkeld die de processen op een veilige manier ondersteunen en hogere energieën door de matrixen laten stromen.

Gelukkig hoeft niet iedereen zich door een zwaar (spiritueel) transformatieproces te worstelen. Wél zijn het de eerste Lichtwerkers die geen prettige jeugd hebben gehad (zwaarste lessen die al vroeg aanvingen) die veel wonden moeten genezen eer ze de weg naar binnen durven betreden. De beloning is dan ook groter dan ze ooit durven vermoeden. Wil je jouw groeiproces monitoren, of weten waar je zit? Lees dan het eerder verschenen artikel 111 over het meten van een groeiproces.


Ria Feskens, Serenora, januari 2017.
 
Over ons
KvK 20141557
Oisterwijk
T
06-29 34 92 42
KvK 20141557


E-mail: info@serenora.nl
www.serenora.nl 
Facebook.

De vorige mail van Serenora Schrijft kun je nog lezen door op de maand te klikken december 2016
Aanmelden als nieuwe abonnee
Afmelden voor deze mailings
Mijn gegevens wijzigen
 
 

Help mee om de mailinglijst te vergroten. Stuur de brieven door. Nieuwe abonnees zijn welkom.