HOME | PRAKTIJK | TAROT | TOPICS | SERENORA SCHRIJFT: | ENERGETISCHE REMEDIES | CURSUS | AGENDA | CONTACT |

Meld je hier aan voor de volgende gratis mail van Serenora Schrijft:.
voornaam
achternaam
Email
 

 
 
 
Hoe onzekerheid verlammend werkt op lichaam, geest en spiritueel welbevinden.
 
 
Beste Lezer,

Nu er zoveel onzekerheid heerst over besmettingen met het coronavirus, leek het mij toepasselijk om mijn artikel over onzekerheid nog eens te herhalen.

In dit artikel van Serenora Schrijft:
  • Zijn er verschillen in onzekerheden?
  • Tips voor meer zelfvertrouwen.
  • Onzekere tijden door coronavirus.



  maart 2020
  15e jaargang
  nummer 171

  Je ontvangt deze mail
  als gratis abonnee van

  Serenora Schrijft:
 

KOMENDE AKTIVITEITEN:
 
HOME | PRAKTIJK | TOPICS | SERENORA SCHRIJFT:| REMEDIES | AGENDA | CONTACT.

Te Koop: Er is keus uit zeven combinaties:
1. Aurabeschermer
2. Chakrahealer
3. Ontstoren
4. Focussen
5. Stressreductie
6. Winterdip
7. NIEUW Bescherming

Cursussen: Reacties van deelnemers op de cursus 'breng balans in je leven' die is afgerond in februari:
"Deze cursus heeft mij veel gebracht. Evenwicht, zelfvertrouwen, plezier en een stevige aarding. Ik raad deze cursus aan."
"Mijn reactie op de cursus ‘balans’. Een hele fijne cursus, ik zou zo intekenen voor een vervolg."
"Absoluut geen spijt, dat ik mee heb gedaan. Ik vond het fijn om met de kaarten bezig te zijn. Ze staan ook altijd goed zichtbaar in mijn huis, of ik draag ze bij me."


Consulten, behandelingen:
  • Paranormale consulten en behandeling in een prieeltje.
  • Gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee.
  • Online behandelingen: hiervoor hoef je de deur niet uit, de behandeling is dan op afstand.
TARIEVEN
Artikel: Hoe onzekerheid verlammend werkt op lichaam, geest en spiritueel welbevinden.
 
 
Telkens ontmoet ik geweldige mensen met prachtige capaciteiten. Genoeg om in een vakgebied uit te blinken of om de mensheid te kunnen helpen. Toch doen ze niets met hun gave door hun eigen onzekerheid en dat is nou zo jammer.

Waar komt die onzekerheid vandaan? En hoe krijg je meer zelfvertrouwen, de tegenhanger van onzekerheid?

Ik zal beginnen om wat uit te leggen over onzekerheid. Onzekerheid is een emotie. Onzekerheid laat zich verstandelijk niet beredeneren. Want als het verstand wordt gebruikt om over een stap na te denken, alle risico’s geïnventariseerd zijn en alle benodigde opleidingen doorlopen; dan nog blijft die onzekerheid. Ik zou het ook (faal)angst kunnen noemen.

Hoe komt dat dan? Er zijn om te beginnen verschillende onzekerheden te benoemen:
  1. Oude onzekerheden, waarvan de herkomst niet duidelijk is.
  2. Onzekerheid door te weinig praktische ervaring.
  3. Onzekerheden die door (recente) negatieve ervaringen zijn ontstaan.
  4. Onzekerheden die ons voor een misstap behoeden.
  5. Onzekerheid als je niet weet wat er gaat komen, bijvoorbeeld door het coronavirus.

1. Oude onzekerheden: wat ik ervan weet, is dat wij allemaal duizenden levens hebben geleefd. Op verschillende manieren aan ons einde zijn gekomen. Sommigen van ons zijn werkelijk op de brandstapel verbrand omdat ze magische gaven hadden. Zij namen zich voor om nooit meer iets mystieks te doen. Dat voornemen, die emotie zit nog steeds in ons huidige systeem. Alleen weten we dit niet meer bewust. We voelen (ook onbewust) dat nog wel. Deze emotie laat zich vaak zien als weerstand tegen zweverig gedoe. Maar ook de angst om fouten te maken, dat kostte immers ons leven. Onzekerheid op deze manier gevoeld, werkt verlammend in op de persoon en op de energiehuishouding. Er vindt onvoldoende doorstroming plaats, een grote vermoeidheid en passiviteit is het gevolg.

2. Voorbeelden van onzekerheden door te weinig praktische ervaring komen veel voor bij beginners. Neem nu aankomende healers. Ze volgden opleidingen en leerden technieken. Maar op het moment dat ze op "echte" cliënten moeten oefenen slaat hun gevoel om in onzekerheid. Ze durven bijvoorbeeld geen of te weinig geld te vragen voor een behandeling die ze geven. Ze behandelen alle huisgenoten, familieleden en vrienden gratis maar komen niet verder dan dat. Zelfs een einddiploma behalen brengt hen niet veel verder.

Praktijkvoorbeeld van een therapeut in opleiding. Zij had diverse opleidingen achter de rug. Ze was goed bezig, maar bleef onzeker. Zij had het nodig om begeleid op echte cliënten te oefenen. Onze therapeutenbeurs was daar uitstekend voor geschikt. Haar reactie leest u hieronder.
"Lieve Ria, Voor mij was het een heel inspirerend weekend. Om zoveel verschillende mensen in zo korte tijd onder je handen te kunnen voelen vond ik fantastisch. Heel goed om drempelvrees kwijt te raken. Zo ongelofelijk spannend om de verschillen te voelen en heel veilig om jullie erbij te hebben op het moment dat je iets verontrustends voelt of er zelf bij het behandelen geen raad mee weet."

3. Onzekerheid door minder positieve ervaringen. Zo klaagde zijn eerste klant dat hij niets had gevoeld bij de door hem gegeven Cranio Sacraal behandeling. Wel een stevige hoofdpijn en na de derde keer hield de klant het voor gezien. De tweede klant schoot in weerstand en ook die kwam niet meer terug. En de derde kwam niet opdagen. Hierdoor ontstond een onzekerheid of hij wel kon behandelen.

4. Een andere onzekerheid die we kunnen voelen is; 'als het niet de juiste weg voor ons is!'. Dit is een twijfel die op de een of andere manier voelbaar is. Als er die twijfel is, kunt je beter wachten tot dit gevoel in een 'zeker weten' omslaat en pas dan iets beslissen of handelen. Hierbij wordt geen verlammende werking ervaren maar eerder een gevoel van opluchting en doorstroming. Deze emotie wordt vaak ervaren bij het veranderen van werk, woning en relatie.

5. Onzekere tijden. Als er in vroegere tijden een beer in het bos werd gespot, leefde de stam in onzekerheid, wie pakt hij het eerste? Deze onzekerheid maakte de stamleden alert en dwongen hen tot aktie (berenvallen, omheiningen). Door de dreiging van een besmetting met het coronavirus (beer) zijn we veel alerter en gedwongen om onze zorgeloze ontmoetingen kritischer te benaderen. Bij deze onzekerheid is het belangrijk dat dit niet omslaat in angst.

Hoe ontstaat zelfvertrouwen? Door positieve ervaringen te beleven. Dus niet door een mindset, onzekerheid is immers een emotie die niet valt weg te redeneren. Complimenten krijgen of goede feed-back, dat helpt! Tekens als we iets doen en we ervaren daarmee een positieve afloop, wordt ons zelfvertrouwen gesterkt. We krijgen ervaring hoe ons handelen kan aflopen en durven het daardoor nóg een keer te doen. Door te handelen, gaan we stromen. Het bekendste ervan is leren fietsen. Allemaal hebben we ervaren hoe eng je op een wiebelige fiets kon zitten. Eenmaal geleerd, dan fiets je moeiteloos door tot op hoge leeftijd. Mensen met zelfvertrouwen zijn in staat méér te ondernemen dan mensen die dat niet hebben.

                       
Kun je zelf aan meer zelfvertrouwen werken? Mijn antwoord is ja. Ik geef je hieronder enkele tips:
  • Onderzoek eerst waar je onzekerheid mee te maken heeft (oud, weinig ervaring, slechte ervaring of twijfel).
  • Bij het ontdekken van oude onzekerheden is het raadzaam om samen met een therapeut deze in verwerking te brengen.
  • Onzekerheden door te weinig ervaring. Veel ervaringen op gaan doen met de intentie om zoveel mogelijk te leren. Assisteren of stagelopen is er een voorbeeld van.
  • Niet zulke prettige ervaringen, kunnen ook gelegen hebben aan de omstandigheden of personen en hoeven per definitie niet te betekenen dat je het niet goed hebt gedaan. Als je in deze situatie onzeker bent geworden, raad ik je aan om het tóch nóg eens te proberen.
  • Onzekerheid die eigenlijk twijfel is. Bij twijfel niets doen is mijn devies!
  • Onzekerheid door wat er boven je hoofd hangt zoals het coronavirus; volg je gevoel en probeer je energieveld in de hoogst mogelijke frequentie te brengen (meditatie), daarmee stimuleer het afweersysteem en stress vermijden is een must.

Ik wens je inzicht en bewustwording en héél véél zelfvertrouwen.     

 Ria Feskens, Serenora maart 2020 (2007).

 





 
 
 
Praktijkinformatie
Serenora
KvK 20141557
Oisterwijk
info@serenora.nl - info@detaalvanhetlicht.com
www.serenora.nl - www.detaalvanhetlicht.com
Nog meer Topics staan op de website. 
Aanmelden als nieuwe abonnee.
Afmelden voor deze mailingen.
Gegevens wijzigen.

 
 
 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het in jouw socialmediagroep of stuur het door. Bedankt!